PERGURUAN

PENCAK SILAT

PAMOR BADAI

Introductie

Pencak Silat is de verzameling van alle zelfverdedigingssporten in het Indische Archipel en dé nationale vechtsport van Indonesië. Het wordt gekenmerkt door een afwisseling van sierlijke bewegingen en snelle, frontale aanvallen, gecombineerd met het verrassingselement. 

Er zijn veel stijlen van pencak silat. Gemeenschappelijk hebben ze dat ze in hun verbloemde vorm op een dans lijken, en dat ze vaak geïnspireerd zijn op de bewegingen van wilde dieren om te overleven.

Hoewel pencak silat van oorsprong een zelfverdedigingskunst is, is deze doorheen de jaren tevens uitgegroeid tot een competitiesport.

Impressies

2018 Open Belgium Championship (Bron: Silat Fan TV)

Strandtraining Pamor Badai Amsterdam (Bron: House of Rimal)

Demonstratie Pamor Badai Suriname (Bron: Nathania Amadmoestar)

Officiële website van Perguruan Pencak Silat Pamor Badai (Diemen, NL)

Klik hieronder om naar de officiële website te gaan van de stijl Perguruan Pencak Silat Pamor Badai van Oom Dave in Nederland.

Varia

Pamor Badai: ontstaan en reis naar België

28 aug 2023 - PAMOR Badai is een samengaan van twee verschillende familiestijlen, waar Guru A.D. Nelson lange tijd de enige erfgenaam van was.

Pamor betekent 'gezicht' en is een zeer oude, sierlijke en efficiënte stijl. Badai, wat 'storm' betekent, is een modernere, harde stijl.

Vanaf 2020 hebben Marlon Tsie en Johann Ticoalu het leiderschap over de stijlen overgenomen.

Guru Peter Tanasale bracht Pamor Badai in 1999 naar België. Na een hele pauze is Pamor Badai België opnieuw een feit op de Antwerpse Linkeroever!

Meer informatie op: www.pamorbadai.com